Wędzone sery
Na terenie Polski najdłuższą tradycją serowarską może poszczycić się Podhale. To właśnie u podnóża Tatr od wielu wieków wytwarzane są podhalańskie sery wędzone naturalnie, do których produkcji wykorzystuje się świeże mleko owcze oraz kozie. Jeśli chcesz rozsmakować się w tradycyjnych specjałach wywodzących się z tego regionu, zachęcamy do zapoznania się z ofertą wyrobów prosto z bacówki. U nas znajdziesz m.in. wyśmienite korbacze, gałki bacowskie, a także oscypki należące do najpopularniejszych zakopiańskich przysmaków. Nasze produkty w większości wytwarzamy sami, dzięki czemu mają wspaniały aromat i smakują dokładnie tak jak wiele pokoleń temu.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Wyjątkowe wędzone sery owcze ze świeżego mleka
Wśród góralskich serów naturalnie wędzonych niewątpliwym królem jest oscypek, który niegdyś stanowił ulubiony posiłek zbójników karpackich. W naszej bacówce wytwarzamy go przy użyciu świeżego mleka owczego, według oryginalnych receptur. W tej kategorii dostępne są także świeże i aromatyczne korbacze, które kształtem przypominają warkocze lub długie makaronowe nitki. Miłośnikom góralskiej kuchni możemy też zaproponować smaczne gałki produkowane w zbliżony sposób do oscypka. Wszystkie nasze produkty zachwycają niepowtarzalnym smakiem i naturalnym składem. Zapraszamy do zakupów!